Мар'яна Гінзула, кандидат географічних наук, в межах циклу екологічних програм "Спочатку було чисто..." роз'яснює слухачам Радіо Марія про шкідливість овочів та фруктів, котрі зараз заповнюють полиці магазинів, базарів.
Нітратами обробляють майже всі овочі і фрукти, які зараз вирощуються в промислових масштабах та навіть і в домашніх господарствах. Овочі та фрукти, котрі продаються в супермаркетах, є набагато безпечніші, тому що вони є сертифіковані та перевірені лабораторно. Проблема нітратів в тому, що потрапляючи в людський організм, в кінцевому результаті перетворюються на сполуки, які мають канцерогенні властивості, які спричиняють виникнення злоякісних утворень в нашому організмі. 70% нітратів знаходиться у шкуринці, а якщо ми ретельно помиємо та почистимо овочі, то кількість нітратів зменшиться на 10-15%. Петрушку, кріп, салати потрібно вимочувати 2 години перед споживанням. Потрібно особливо вимочувати картоплю, моркву, буряк і капусту - 1 годину. Вміст нітратів від таких маніпуляцій зменшується на 25-30%.
У передачі «У ваших намірах» беруть участь три сестри зі Згромадження Маріїних сестер Чудотворного медальйона: с. Барбара Патерлін, с. Марта Мешко і с. Вероніка Вигівська.
"Часто чув від воїнів, які пережили травматичні події, або від людей, які стали свідками несправедливості: «Де Бог у всьому цьому?» І це питання варто поставити не лише для того, щоб отримати відповідь, а й щоб краще зрозуміти, хто ж такий Бог", - брат-францисканець Микола Орач, Парафія Преображення Господнього, м. Бориспіль.