В програмі "Спочатку було чисто..." зустрічаємо гостя Юлію Ковальчук, лікаря-інтерна неонотолога. Дізнаємось більше про алергію: патогенез, прояви, лікування...
Алергія - це змінена чутливість організму людини до чужорідних речовин (алергенів). Алергенами можуть бути будь-які речовини, які нас оточують. Це можуть бути харчові продукти, пилок рослин, шерсть рослин, кліщі домашнього пилу. Розрізняють 8 основних продуктів, які викликають 90 % усіх харчових алергій у світі: білок коров'ячого молока, білок яйця, риба, ракоподібні, морепродукти, соя, арахіс, горіхи, пшениця... В цьому списку немає червоних продуктів (полуниця, вишня), немає цитрусових. Ці продукти відносяться до псевдоалергенів, які містять гістамін.
У передачі «У ваших намірах» беруть участь три сестри зі Згромадження Маріїних сестер Чудотворного медальйона: с. Барбара Патерлін, с. Марта Мешко і с. Вероніка Вигівська.
"Часто чув від воїнів, які пережили травматичні події, або від людей, які стали свідками несправедливості: «Де Бог у всьому цьому?» І це питання варто поставити не лише для того, щоб отримати відповідь, а й щоб краще зрозуміти, хто ж такий Бог", - брат-францисканець Микола Орач, Парафія Преображення Господнього, м. Бориспіль.