Готуючись до Різдва, спілкувалися з сестрою Гіацинтою Князєвою із Згромадження сестер Бенедиктинок-Місіонерок, яка вже четвертий рік працює куратором кухні у Вищій Духовній Семінарії в Городку, Хмельницької області.
"Я рідко користуюся рецептами. Звикла коштувати на смак і відповідно до продуктів, щось солодше чи кисліше, - розповідає сестра Гіацинта. - Замочуємо на день пшеницю - кутю. Варити її краще 1:4, води більше, на маленькому вогні. У часі варки завжди до страв додаю щіпку солі і щіпку цукру, тому до куті також додайте. Пшениця має бути м'яка, коли зварена, дати їй остигнути. Закип'ятити води і теж дати вистигнути. Мак, я звикла, запарювати у макітрі та розтерти його до білого кольору". Повний рецепт слухайте в аудіоформаті програми.
"Святий Василій Великий, архієпископ Кесарії Каппадокійської, відзначався великою любов'ю до народу. Греція - єдина країна, яка в день святкування пам'яті цього святого дарує подарунки", - митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ.