Разом із слухачами Радіо Марія говоримо про традиції святкування Великодня та ділимось рецептами пасок.
Рецепт паски від пані Валентини з міста Дунаївці Хмельницької області Інгредієнти для опари: 1 літр молока. 50 грам дріждів. дрібка солі. Замістити та поставити в тепле місце на 1 годину. Інгредієнти для тіста: 8 яєць та 7 жовтків; 2 стакани цукру; 50-80 грам розтопленого масла; докласти борошна, стільки, щоб замісити м'яке, не круте тісто.
Вимісити тісто. Додати родзинки (промиті і змащені олією) або цукати. Дати підійти 2 рази. Викласти у форми на 1/3 об'єму. Дати підійти. Змастити верх сумішшю жовтка і столовою ложкою молока. Випікати до готовності. Прикрасити за смаком.
Рецепт пані Нелі з Хмельниччини Інгредієнти для опари: 0,5 літра молока; 70 грам дріждів; дрібка солі. Інгредієнти для тіста: 6 жовтків та 2-3 яйця; 1,5 стакани цукру; кілька столових ложок олії; родзинки; трохи рому, або коньяку.
Замісити тісто і випікати як вказано у першому рецепті. Смачного! Програма з рецептом старокиївської паски від пані Ольги Недавньої: Радість "Воєнного Великодня"
У передачі «У ваших намірах» беруть участь три сестри зі Згромадження Маріїних сестер Чудотворного медальйона: с. Барбара Патерлін, с. Марта Мешко і с. Вероніка Вигівська.
"Часто чув від воїнів, які пережили травматичні події, або від людей, які стали свідками несправедливості: «Де Бог у всьому цьому?» І це питання варто поставити не лише для того, щоб отримати відповідь, а й щоб краще зрозуміти, хто ж такий Бог", - брат-францисканець Микола Орач, Парафія Преображення Господнього, м. Бориспіль.