У передріздвяний період гостювали сестру Марту Мешко із Згромадження Марійних сестер Чудотворного медальйону, яка поділилася рецептами смачних пісних страв на Святий Вечір. Гостя, пригадуючи дитячі роки та традиції сім'ї, пояснила чому важливо споживати домашню їжу, що приготовлена з любов'ю.
"Я родом із Закарпаття. У нас на Святвечір не було обов'язку готувати дванадцять страв. Наша родина святкувала Різдво двічі. Мама була римо-католицької віри, а тато - греко-католицької, - розповідає сестра Марта. - Коли святкували за Східним календарем, то відвідували родину тата. Пригадую, можна було почастуватися: тушеною капустою із сушеними грибами, картоплею п'юре з цибулею, п'юре із фасолі, жареною рибою, замість куті готували "бобальки" (хлібні печені кульки, запарені у молоці з маком, цукром або горіхами").
"Святий Василій Великий, архієпископ Кесарії Каппадокійської, відзначався великою любов'ю до народу. Греція - єдина країна, яка в день святкування пам'яті цього святого дарує подарунки", - митрополит Тернопільський та Кременецький Нестор Писик, ПЦУ.